בלוג


דפוס חשיבה מתפתח איך להגביר את המוטיבציה וההישגים שלנו?

للمقال باللغة العربية  English Artical

 כמה מכם האמינו שהאינטליגנציה והכישרון שלהם הם תכונות קבועות ולא יכולות להשתפר? או שאתה נולד חכם ומוכשר, או שלא. מה אם הייתי אומרת לכם שזה לא נכון ושאפשר לפתח את האינטליגנציה שלנו?

עם פתיחת תהליך הערכות העובדים השנתי, אין זמן טוב יותר מעכשיו ללמוד על יכולת המוח להשתנות, היתרונות שיש לדפוס חשיבה מתפתח Growth Mindset וכיצד זה יכול לגביר את המוטיבציה וההישגים שלנו.

במשך תקופה ארוכה, מדענים האמינו שהמוח לא משתנה אחרי הילדות וכי ככל שאנחנו גדלים, רשתות המוח שלנו נהיות מקובעות. לעומת זאת, בעשור האחרון החוקרים הראו שהמוח לא מפסיק להשתנות ולהסתגל וזאת באמצעות למידה וניסיון. זה מה שאנחנו מכנים "פלסטיות מוחית".


למה זה חשוב?

מכיוון שמחקר מצא קשר בין חשיבה והישגים, והוא מצא שכאשר אנשים מאמינים שהמוח שלהם יכול לצמוח ולהשתנות, הם מתנהגים אחרת. זה מביא אותנו למחקר המהפכני של ד"ר קרול דווק בנושא דפוס חשיבה מתפתח. היא הצליחה להגדיר שני דפוסי חשיבה שיש לנו: דפוס חשיבה מקובע לעומת דפוס חשיבה מתפתח. היא גילתה שכאשר אנשים מפתחים דפוס חשיבה מתפתח, הם מגבירים את המוטיבציה שלהם ומשפרים את הישגיהם.

ראשית, נסביר מהו דפוס חשיבה מקובע לעומת דפוס חשיבה מתפתח?

דפוס חשיבה מקובע הוא מגביל. אנשים מאמינים שהאינטליגנציה שלהם, הכישרונות והיכולות היצירתיות שלהם הם קבועים ולא יכולים להתפתח או לצמוח באופן משמעותי. הם נוטים להימנע מלעשות טעויות, לקחת סיכונים או להתאמץ. בדרך כלל הם מוותרים בקלות כשמתמודדים עם אתגרים, מתעלמים ממשוב שלילי גם אם הוא מועיל ומרגישים מאוימים מההצלחה של אחרים.


דפוס חשיבה מתפתח, לעומת זאת, היא משחררת. היא האמונה שאנשים יכולים לצמוח ולפתח את האינטליגנציה, הכישרון והיצירתיות שלהם. אנשים עם דפוס חשיבה מתפתח ממקדים את מאמציהם בלמידה ולא בביצועים, וזאת מכיוון שהם מבינים שבאמצעות למידה, עבודה קשה וניסיון הם עצמם משתפרים וצומחים. הם מכירים בכך שכדי להצליח, הם צריכים להתמודד עם אתגרים, להתאמץ, להתמודד עם ביקורת ולעתים קרובות להיכשל. הם גם מוצאים ערך בלמידה מחוויות של אחרים.

 

כיצד נוכל לעזור לעצמנו לפתח דפוס חשיבה מתפתח?
כולנו יכולים לפתח דפוס חשיבה מתפתח אם נחליט שלא להגביל את עצמנו ולהאמין שאנחנו מסוגלים להשתנות ולצמוח.

ראשית, עלינו לשים לב למחשבות שלנו, למילים שאנחנו משתמשים בהן ולהבחין מתי הן מגבילות אותנו, לדוגמא:
• "אני לא מסוגל"
• "אני שונא אתגרים"
• "אני מרים ידיים"
• "אני לוקח ביקורת באופן אישי"
• "למה שאטרח לנסות?"

אנחנו יכולים להפוך אותן מחשבות באמצעות משפטים שיתמכו בתהליך הצמיחה שלנו (חשיבה מתפתחת). לדוגמא, במקום שתגידו "אני לא מסוגל", תוכלו לומר, "אני לא מסוגל, אבל אני מוכן לנסות, ללמוד ולהשתפר."

עוד דרכים שיעזרו לכם לפתח דפוס חשביה מתפתח:
• תחבק את האתגרים כי זה יחזק אותך.
• אל תוותר כשאתה מתמודד עם נסיגה או כישלון. אלא ראה את הערך שמכשולים אלה מציעים לך, והכיר בהזדמנויות ללמוד מהם.
• תשקיע ותתאמץ. זה דרוש על מנת שתוכל להשתפר ולהצטיין.
• תהיה עם ראש פתוח ללמידה מביקורת ומשוב.
• תמצא את ההשראה ותלמד מהחוויות וההצלחות של אחרים, זה יתרום לתהליך הצמיחה שלך.

בחודש הבא אנו נתמקד בערך של הטעויות והכישלונות ועד כמה הם הכרחיים למסע ההצלחה שלנו. לעת עתה, תחשוב במשך השבועות הקרובים מתי אתה מגלה דפוס חשיבה מקובע ושהמחשבות שלך מגבילות אותך. נסה לתרגל דפוס חשיבה מתפתח, חפש את הזדמנויות הלמידה סביבך ותנסה להבחין איך זה משפיע עליך ועל ההבדל שנוצר בך.

בברכה,
רשא עפיפי-תלי
מאמנת מוסמכת CPCC, ACC, INHC

 


תגובות

26.02.2021 היבה חיסן כתב/ה:
מאמר מאוד מעניין ובתזמון המתאים לתהליך הערכת עובדים שהארגון עובר בתקופה הנוכחית. מקווה שהמאמר יעלה את המודעות במיוחד אצל המנהלים, כי להם יש חלק בפיתוח דפוס חשיבה מתפתח אצל עובדיהם, ע"י חיזוק האמונות והציפיות של העובד בעצמו.

אהבתי תגובה